Društvo

Ravnogorski pokret se izvinio ekipama N1 i FTV

Ravnogorski pokret se izvinio ekipama N1 i FTV
Ravnogorski pokret se izvinio ekipama N1 i FTV

VIŠEGRAD - Nakon napada na novinarske ekipe N1 i FTV koji se danas desio u Draževini, nadomak Višegrada, stiglo je saopštenje Ravnogorskog pokreta O.O Višegrad, u kojem se izvinjavaju novinarskim ekipama N1 i FTV na "neugodnostima koje su doživjeli".

Saopštenje donosimo u cjelosti.

"Već 20 godina Ravnogorski Pokret Otadžbine Srpke 'Opštinski odbor Višegrad' organizuje pomen i parastos povodom hapšenja đenerala Mihailovića kao i pogibije njegovih pratilaca oficira Vasiljevića, Kovača i Majstorovića 13.03.1946 godine.

Nikad se nije desio ni najmanji incident prilikom okupljanja na Trgu Palih boraca u Višegradu i obavljanje vjerskog obreda u Manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci (Draževini).

Godinama su bile prisutne razne televizije iz regiona i nikada se nije desio bilo kakav incident. Ovaj put novinari Federalne Televizije su se blagovremeno najavili i pitali da li mogu da prisustvuju skupu.

Rečeno im je da je skup javni i otvorenog tipa i da su godinama bile prisutne novinarske ekipe raznih medija. Pomenuti incident u kome nisu bili svjedoci organizatora skupa se desio van prostora Kompleksa Draževina na magistralnom putu Višegrad - Priboj.

U to vrijeme većina učesnika i organizatori su prisustvavali parastosu 600 metara od mjesta događaja.

Prilikom prijave javnog skupa koji je obavljen i opisan po zakonu navedeno je da svaki učesnik skupa lično odgovara za svoje postupke i eventualno kršenje javnog reda i mira. Ravnogorski Pokret O.O Višegrad se izvinjava novinarima FTV i N1 na neugodnostima koje su doživjeli.

Ravnogorski Pokret O.O.Višegrad"

(NN/N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije