Društvo

Pratite nas na Google news

Razdvojeno ostvarivanje prava na zdravstveno osiguranje

Razdvojeno ostvarivanje prava na zdravstveno osiguranje
Foto: N.N. | Razdvojeno ostvarivanje prava na zdravstveno osiguranje
Srna

BANJALUKA - Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju propisano je razdvajanje ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje od statusa nezaposlenog lica.

U obrazloženju ovog zakona, koji bi Narodna skupština Republike Srpske trebalo da razmatra na predstojećoj sjednici, ističe se da se pravo na zdravstveno osiguranje ne može vezati za status prijave na Zavod za zapošljavanje Republike Srpske.

Ova aktivnost je predviđena i kao jedan od operativnih ciljeva u Strategiji zapošljavanja Republike Srpske od 2016. do 2020. godine.

Da bi bio sproveden ovaj operativni cilj, potrebno je, osim izmjena odredaba Zakona o posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, izmijeniti i odredbe Zakona o zdravstvenom osiguranju kako bi sva lica bila uključena u zdravstveno osiguranje po osnovu koji ostvaruju.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zakazana je za utorak, 22. oktobar.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije