Društvo

Reagovanje: Pacijentica liječena u skladu s pravilima

Reagovanje: Pacijentica liječena u skladu s pravilima
Foto: Ilustracija | Reagovanje: Pacijentica liječena u skladu s pravilima

U vezi sa tekstom, koji je objavljen na portalu i u štampanom izdanju "Nezavisnih novina", dana 21. juna, pod naslovom „Pacijentkinja iz Viteza: U teškom stanju me izbacili iz bolnice bez otpusne liste“, autora Nikole Vidačkovića, na redakciju "Nezavisnih novina" stigao je demanti iz KCU Sarajevo koji prenosimo u cjelosti bez izmjena.

"Pacijentica B.K. primljena je i hospitalizirana na Klinici za neurohirurgiju KCUS, te je liječena po postojećim medicinskim protokolima, a u skladu sa dijagnozom koju ista ima, što je praksa u svim medicinskim ustanovama u svijetu.

Pacijentica je nakon zbrinjavanja i poboljšanja zdravstvenog stanja puštena na kućno liječenje. Nije bilo govora o operativnom zahvatu. U  skladu sa oboljenjem pacijentice B.K. predviđena je redovna kontrola  za dva mjeseca.

Kada je u pitanju otpusno pismo, pacijentica isto može preuzeti na Klinici za neurohirurgiju KCUS. S obzirom da u KCUS poštujemo zakonske odredbe, te radimo u cilju zaštite privatnosti naših pacijenata, razumjeti ćete da Vam ovim putem nećemo dostaviti isto na uvid. To može uraditi isključivo pacijentica, svojevoljno", stoji u demantiju KCUS.

Vezana vijest: Pacijentkinja iz Viteza: U teškom stanju me izbacili iz bolnice bez otpusne liste 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije