Društvo

Reagovanje na tekst "Negativna ocjena poslovanja KJKP 'Rad': Putni nalozi prazni"

Reagovanje na tekst "Negativna ocjena poslovanja KJKP 'Rad': Putni nalozi prazni"
Foto: N.N. | Reagovanje na "Negativnu ocjenu poslovanja KJKP 'Rad'"

Poštovani,

Na informaciju koju ste objavili 15. jula 2020. godine, pod naslovom "Negativna ocjena poslovanja KJKP 'Rad': Putni nalozi prazni", u cilju pravovremenog i objektivnog informisanja javnosti, moramo da reagujemo zbog netačnih navoda koji su izneseni, a odnose se na troškove službenih putovanja.

Naime, prema informaciji koja je objavljena u tekstu koji navodite, citiram: "… dok je na službena putovanja potrošeno blizu 3,5 miliona KM", što je netačna informacija, te se ista ne može uzeti kao mjerodavna. U skladu sa navedenim, dostavljamo vam demanti na pomenute navode.

KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo svake godine donosi plan prihoda i rashoda u preduzeću, gdje su jedna od stavki troškovi službenih putovanja. U 2019. godini planirana su sredstva za službena putovanja u iznosu od 6.500 KM. Ostvareni troškovi službenih putovanja za 2019. godinu iznose 3.498,00 KM, što je za 46 % manje od plana za 2020. godinu, odnosno 3.002,00 KM, a za 59% manje u odnosu na 2018. godinu, odnosno 5.008.00 KM.

Imajući u vidu naprijed navedeno, u cilju istinitog informisanja javnosti i nastavka dobre saradnje, molimo da objavite ovaj demanti u cijelosti.

v.d. direktora

dipl. inž. mašinstva Mirsad Hošić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije