Društvo

Realizacija projekta unaprijediće rad Centra "Zaštiti me"

Realizacija projekta unaprijediće rad Centra "Zaštiti me"
Foto: Arhiva / Ilustracija | Realizacija projekta unaprijediće rad Centra "Zaštiti me"

BANJALUKA - Centar "Zaštiti me" iz Banjaluke partner je u projektu "Poboljšanje dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih i socijalnih usluga radi poboljšanja kvaliteta socijalne uključenosti za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju", čija je vrijednost 575.122 evra, izjavila je danas Srni direktor ovog centra Zorica Kuzmanović Vasilić.

Ona je istakla da će realizacijom projekta za Centar biti nabavljena oprema, modernizovan rad nastavnog kadra i unaprijeđeno obrazovanje učenika.

"Biće uvedene nove tehnologije u radu, odnosno medicinska oprema za senzornu sobu, smart ekrani za učionice, zatim poboljšan rad u oblasti asistivne tehnologije, modernizovan rad u kuhinji, pekari, plastenicima, obezbijeđen adekvatan prevoz učenika, a internat će dobiti savremeni vešeraj", rekla je Vasilićeva.

Ona kaže da je projektom predviđena sveobuhvatna veb-stranica, te snimanje dokumentarnog filma i edukacija stručnog kadra.

Vasilićeva je navela da se projekat finansira posredstvom IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014–2020. godina, a realizacija će trajati do 31. decembra ove godine.

"Naziv projekta ima značenje osnovnog cilja čiji će rezultat biti povećanje dostupnosti i kvaliteta zdravstvenih i socijalnih usluga, uspostavljanje nove usluge za dijagnostiku i nabavke nove opreme za rad i edukaciju svih koji rade sa djecom i mladima sa poteškoćama u razvoju, te uspostavljanje saradnje i razmjena znanja i informacija", kaže Vasilićeva.

Gradska razvojna agencija CIDEA Banjaluka, kao nosilac projekta, potpisala je ugovor o njegovom sprovođenju.

Partneri u projektu su i Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora iz Banjaluke, Osnovna škola "Voštarnica" iz Zadra i Resursni centar za djecu i mlade iz Podgorice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije