Društvo

Registrovati se u zdravstvenim ustanovama koje imaju ugovor sa Fondom

Registrovati se u zdravstvenim ustanovama koje imaju ugovor sa Fondom
Foto: Arhivska fotografija | Registrovati se u zdravstvenim ustanovama koje imaju ugovor sa Fondom

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja /FZO/ Republike Srpske pozvao je osigurana lica da prilikom registracije u tim porodične medicine, kao i kod izbora pedijatra i ginekologa, vode računa da se registruju u zdravstvenim ustanovama koje imaju potpisan ugovor sa Fondom, da bi mogli koristiti sva prava iz zdravstvenog osiguranja.

Iz Fonda je saopšteno da su informacije u vezi sa ustanovama sa kojima imaju potpisane ugovore dostupne na internet stranici Fonda, te osiguranici mogu da se informišu i u svim poslovnicama Fonda.

"Važno je da izabrani ljekari rade u zdravstvenim ustanovama koje sa Fondom imaju potpisan ugovor, da bi osiguranici mogli koristiti zdravstvenu zaštitu o trošku Fonda", navode iz FZO.

Iz Fonda sugerišu osiguranicima da prije registracije provjere koje ustanove imaju ugovor sa FZO, jer, kako se dodaje, pojedine zdravstvene ustanove pozivaju osiguranike da se registruju kod njih, a nemaju potpisan ugovor sa Fondom.

U saopštenju se podsjeća da je u toku redovan period za izbor, kao i promjenu porodičnog ljekara, pedijatra i ginekologa, te da svi koji žele da promijene doktora to mogu da učine do kraja godine, bez navođenja razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije