Društvo

Reprezentativke podržale kampanju "16 dana aktivizma"

Reprezentativke podržale kampanju "16 dana aktivizma"
Foto: N.N. | Reprezentativke podržale kampanju "16 dana aktivizma"

Globalna kampanja "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja" odjekivala je širom svijeta od 25. novembra do danas, a kompanija Mozzart dala je svoj doprinos i ove godine.

Inicijativu su podržale i članice Ženske košarkaške reprezentacije BiH koje su, zajedno sa Mozzartom, jednoglasno poručile: Stop nasilju nad ženama!

Državne reprezentativke, moćne i nezaustavljive na parketu, svoju snagu ovog puta usmjerile su na borbu protiv rodno zasnovanog nasilja u našoj zemlji. Tim povodom podigle su svoj glas, a šta su imale da poruče, pogledajte ovdje:

 

 

Kada je u pitanju rodno zasnovano nasilje, crna statistika u BiH ne jenjava. U kompaniji Mozzart se godinama unazad trude da doprinesu zasutavljanju ovo društvenog problema.

Kroz projekat "Stop nasilju nad ženama u BiH", koji provode u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost spolova BIH i Gender Centrom Federacije, kontinuirano pružaju podršku Sigurnim kućama širom naše zemlje- cijele godine, a ne samo tokom "16 dana aktivizma".

Tako su i ove godine posjetili Sigurne kuće u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Modriči i Bihaću, te Sigurni stan u Goraždu, a štićenicama ovih ustanova uručili vrijedne robne i novčane donacije.

U narednom periodu planiraju da upute podršku na adrese još nekoliko Sigurnih kuća širom naše zemlje.

Pomoć regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću proteklih godina stigla je na adrese brojnih Sigurnih kuća u BiH, a ovu plemenitu misiju podržale su i poznate ličnosti iz svijeta sporta i drugih oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije