Društvo

Rijeka Šujica poplavila puteve i podrume u Tomislavgradu

Rijeka Šujica poplavila puteve i podrume u Tomislavgradu
Foto: Fena | Rijeka Šujica poplavila puteve i podrume u Tomislavgradu

TOMISLAVGRAD Rijeka Šujica na nekoliko mjesta poplavila je put u tomislavgradskoj opštini, a Vatrogasno društvo Tomislavgrad imalo je nekoliko intervencija na ispumpavanju poplavljenih podruma u gradu, saopštili su u ponedjeljak iz Službe za odnose s javnošću Vlade Kantona 10.

Kiša i otapanje snijega na području Kantona 10 proteklog vikenda doveli su do povećanja vodostaja rijeka i njihovih pritoka, a prema informacijama kantonalnog Operativnog centra Uprave civilne zaštite Kantona 10 u opštini Tomislavgrad izlila se rijeka Šujica koja je na nekoliko mjesta poplavila ceste i podrume u gradu.

Rijeka Unac u opštini Drvar izlila se iz korita i poplavila dio puta u mjestu Bastasi, dok na području opština Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo nema dojava o poplavljenim stambenim i privrednim objektima.

U gradu Livnu takođe nije bilo dojava o poplavljenim objektima, svi putevi kroz sela toga grada su prohodni, a vodostaji rijeka Sturbe, Žabljaka i Bistrice su u opadanju.

U opštini Kupres u nedjelju je palo oko 10 cm novog snijega, a put prema selu Vukovsko još je neprohodan. Inače, na području Kupresa zaprimljeno je i nekoliko dojava o urušenim krovovima, najviše na pomoćnim objektima.

Sve magistralne i regionalne saobraćajnice na području Kantona 10 su prohodne i nije bilo dojava o životno ugroženima. Stanje prirodne nepogode u svih šest opština Kantona 10 i dalje je na snazi, navodi se u saopštenju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije