Društvo

Roditelji đaka se opet žalili, direktorica im poručila da su prevršili svaku mjeru

Roditelji đaka se opet žalili, direktorica im poručila da su prevršili svaku mjeru
Foto: Ustupljena fotografija | Roditelji đaka se opet žalili, direktorica im poručila da su prevršili svaku mjeru

BANJALUKA - Loš smještaj u hotelima gdje na ekskurziji borave banjalučki osnovci privukao je veliku pažnju javnosti posljednjih dana, a loš tretman i upitni uslovi zatekli su i učenike osmog razreda OŠ "Georgi Stojkov Rakovski" u hotelu u Novom Sadu.

Naime, kako je za "Nezavisne novine" rekla majka jednog učenika, đaci su odsjeli u starom dijelu hotela "Stari krovovi" u Novom Sadu, iako je roditeljima bilo obećano da će učenici biti smješteni u renovinari dio hotela.

"Pojedine sobe u kojima su djeca odsjela sinoć u kupatilu nisu imala vodu, kao ni peškire, pa se djeca ne mogu ni istuširati. Jutros su za doručak mogli birati između jednog malog kroasana sa sirom ili jednog kroasana sa čokoladom", navela je juče majka čiji je identitet poznat redakciji "Nezavisnih", koja je istakla da je Savjet roditelja na razgovoru sa direktoricom zahtijevao da se ili zamijeni hotel ili da djecu stave u novi dio tog hotela.

"Ubrzali su nas sa potpisivanjem ugovora, ali je dogovor ostao da djeca budu smještena u novom dijelu hotela, ali ni to nije ispoštovano", kazala je ova majka, dodajući da neki roditelji razmišljaju da dignu tužbu protiv Turističke agencije "Unis turs", koja je organizovala putovanje, kao i protiv Ivane Ljubojević, direktorice OŠ "Georgi Stojkov Rakovski".

S druge strane, pojedini roditelji su u razgovoru za "Nezavisne" rekli da je propusta bilo, jer su sobe bile neuredne i neprovjetrene, ali da situacija nije toliko kritična.

"Djeca su se žalila da su sobe neuredne, prljave, te da nisu bile prozračene", kazala je jedna majka, dodajući da je sada sve riješeno, te da je važno da se djeca zabave.

Direktorica ove škole Ivana Ljubojević je kazala da su u kontaktu s hotelom, te da su vrlo brzo svi problemi riješeni.

"Osoblje hotela i menadžer ovog hotela su se brzo angažovali da riješe sve probleme, sada je sve spremno. Kada je riječ o doručku, kroasan za doručak su dobila samo djeca koja su zakasnila na doručak ujutro, djeca koja su došla na vrijeme na doručak su imala raznovrsnu ponudu", kazala je Ljubojevićeva, dodajući da su reakcije roditelja na svaki i najmanji problem na učeničkim ekskurzijama prevršile svaku mjeru.

"Uputiću inicijativu nadležnom ministarstvu da se manu škola. Najbolje bi bilo da roditelji sami organizuju ekskruzije. Nažalost, ovakvim ophođenjem roditelja mi ćemo dobiti generacije nesposobne djece", kazala je Ljubojevićeva, dodajući da, ako roditelji žele da dignu tužbu, slobodno to urade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije