Društvo

Pratite nas na Google news

Roditelji male Sofije: Hvala svim ljudima koji su podržali našu borbu

Roditelji male Sofije: Hvala svim ljudima koji su podržali našu borbu
Foto: N.N. | Roditelji male Sofije: Hvala svim ljudima koji su podržali našu borbu
N.N.

Stefan i Marija Markuljević, roditelji male Sofije, zahvalili su RTRS-u i svim ljudima iz Srpske koji su pomogli u prikupljanju sredstva za liječenje ove hrabre djevojčice koja bije najvažniju životnu bitku.

"Hvala Radio-televiziji Republike Srpske koja je uvijek bila uz nas. Hvala svim dobrim ljudima iz Republike Srpske i BiH koji su podržali našu borbu", rekli su Stefan i Marija Markuljević.

Novac za liječenje male Sofije, u iznosu od dva miliona evra, prikupljen je 1. avgusta. Sofijini roditelji su objavili na društvenim mrežama da su dobili potvrdu iz Republike Srpske, od fondacije Budi human i M:tel-a, da su prikupljena novčana sredstva, zahvalivši svima koji su učestvovali u akciji.

Sofija Markuljević je rođena kao zdravo dijete. Tokom prvog mjeseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mjesecu Sofija potpuno prestaje da pomjera ruke.

Sa dva i po mjeseca je utvrđeno da je u pitanju rijetka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest - spinalna mišićna atrofija tip 1.

Lijek koji je neophodan Sofiji Markuljević registrovan je samo u SAD i košta nevjerovatnih 2.100.000 dolara. To je najskuplji lijek na svijetu.

(RTRS)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije