Društvo

Roditelji podnose prijavu protiv Stanivukovića zbog zloupotrebe djece

Roditelji podnose prijavu protiv Stanivukovića zbog zloupotrebe djece
Foto: Facebook | Roditelji podnose prijavu protiv Stanivukovića zbog zloupotrebe djece

BANJALUKA - Grupa mještana banjalučkog naselja Petrićevac podnijeće Ombudsmenu za djecu prijavu protiv poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića "zbog političke zloupotrebe njihove djece, koja su učestvovala u manifestaciji `Dani Petrićevca`".

Mještani tvrde da je Stanivuković jučerašnju manifestaciju, koja je održana u sali Osnovne škole "Miloš Crnjanski", pretvorio u postizborni politički skup naočigled brojnih učenika ove škole koji su pozvani na proslavu neformalnog dana ovog naselja.

"Ovo je najgrublja politička zloupotreba jer roditelji djece, koja su učestvovala u programu nisu mogli da znaju da je riječ o klasičnom političkom skupu, koji je Stanivuković perfidno iskoristio da se zahvali mještanima za osvojeni mandat u Narodnoj skupštini. Uvjereni smo da je na djelu klasična zloupotreba naše djece, koja je perfidno upakovana u navodnu proslavu `Dana Petrićevca`", kaže jedan od roditelja.

Roditelji su istakli da ih je rukovodstvo škole obavijestilo da je Savjet mjesne zajednice Petrićevac, koji je formalni organizator skupa, pribavio saglasnost Ministarstva prosvjet i kulture da ova manifestacija bude održana u školi, ali nije im jasno koja je uloga Stanivukovića i zašto su je škola iskorištena za političke govore.

Oni navode da shvataju da je "danas sve politički populizam", ali da ne mogu da vjeruju da je Stanivuković "iskoristio njihovu djecu da se zahvaljuje na mandatu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije