Društvo

Rođena 1111. beba začeta vantjelesnom oplodnjom

Rođena 1111. beba začeta vantjelesnom oplodnjom
Foto: N.N. | Rođena 1111. beba začeta vantjelesnom oplodnjom

BANJALUKA - Hiljadustojedanaesta beba začeta postupkom vantjelesne oplodnje, koji se izvodi u klinici "Medico-S", nedavno je rođena u Banjaluci.

U proteklih godinu dana postupkom vantjelesne oplodnje u jedinoj specijalizovanoj ustanovi za liječenje neplodnosti u RS rođeno je još 111 beba, čime je velika "Medico-S" porodica postala još veća i brojnija.

"Veoma smo ponosni na činjenicu da smo od oktobra prošle godine, kada je na svijet došla naša 1000. beba, sada još bogatiji, a do kraja ove godine očekujemo još bebica i srećnih porodica", izjavila je prof. dr Sanja Sibinčić, osnivač klinike "Medico-S". Prva beba začeta postupkom vantjelesne oplodnje obavljene u RS rođena je 8. decembra 2003. u Banjaluci.

"Naša prva beba je sada tinejdžerka, a jednako kako je ona rasla, rasla je i naša klinika. Danas smo dio najvećeg evropskog Centra za asistiranu reprodukciju 'Pronatal', a saradnja sa vrhunskim stručnjacima reproduktivne medicine dodatno će unaprijediti naše usluge i omogućiti primjenu najsavremenijih procedura reproduktivne medicine", naglasila je Sibinčićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije