Društvo

Pratite nas na Google news

Rudari poručili da su spremni fizički se obračunati s policijom

Rudari poručili da su spremni fizički se obračunati s policijom
Foto: Fena | Rudari poručili da su spremni fizički se obračunati s policijom
N.N.

ZENICA - Prava drama odvija se danas u Stranjanima. Naime, nakon što je upravnik rudnika Asmir Džuk kazao da uprava planira u jamu poslati policiju koja bi spriječila dalji silazak u jamu, razočarani, ogorčeni i ljuti komorati su rekli okupljenim novinarima da će ih spremno dočekati i dati svoj život za jamu.

Predsjednik sindikata rudara Stranjan Sifet Fetić je okupljenim novinarima kazao da su spremni i da se fizički obračunaju sa policijom ukoliko dođe do toga, javlja Avaz.

"Ovdje dole je moj hljeb i ja nemam gdje više. Ja ću se uništiti dole prvi. Ja vlast poštujem, policiju poštujem, ali ako krenu na nas, dočekat ćemo ih. Ne diramo nikoga, a u svom krugu se borimo. Ko nas dirne, vidjeće", kazao je ogorčeni Fetić.

Razočarani komorati su još jednom ponovili da se ne boje nikoga.

"Ne diramo nikoga, ali nek ne udaraju na nas. Na sve smo spremni. Život da izgubim, bujrum", kazao je Fetić.

Podsjetimo, nakon sastanka u pogonu "Stranjani", na kojom je rudarima tog pogona prezentovan Plan kraktoročnih mjera na sanaciji poslovanja te smanjenju troškova u ZDK RMU Zenica, rudari tog pogona izrazili su strahovanje da će doći do zatvaranja njihove jame.

Sudbina pogona "Stranjani", biće poznata po završetku izrade konačnog plana sanacije za zeničke rudnike, koju, po odluci Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, u sklopu kojeg radi i ZDK RMU Zenica, nova Uprava ima obavezu sačiniti u roku od dva mjeseca.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije