Društvo

SOS predstavnici od sada na ulicama Sarajeva, sreća je znati srcem dati

SOS predstavnici od sada na ulicama Sarajeva, sreća je znati srcem dati
Foto: N.N. | Sreća je znati srcem dati - SOS predstavnici od sada na ulicama Sarajeva
N.N.

Predstavnike SOS Dječijih sela BiH od danas možete sresti na ulicama Sarajeva i u tržnim centrima u okviru novog projekta "Sreća je znati srcem dati". Cilj projekta je olakšati svim sugrađanima način doniranja i to otvaranjem trajnog naloga na licu mjesta zajedno sa SOS predstavnicima.

"SOS predstavnici će isključivo pružati podršku našim donatorima prilikom otvaranja trajnog naloga i neće primati novčane donacije. Možete ih prepoznati po istaknutoj akreditaciji, posebno kreiranom pultu i sloganu "Sreća je znati srcem dati". Davanje srcem je upravo  suština projekta - pomoći djeci bez roditeljskog staranja, znati podijeliti dobrotu i sreću sa drugima. Uz SOS predstavnike doniranje je sada još jednostavnije, kroz razgovor i u nekoliko koraka možete učiniti veliko dobro djelo", kažu u SOS Dječijim sela BiH.

Iz SOS Dječijih sela BiH pozivaju sve sugrađane da kada vide njihove predstavnike, zastanu, porazgovaraju s njima i donesu humanu odluku da doniraju, jer samo uz kontinuiranu podršku donatora moguće je pružiti sve što je potrebno djeci i mladima koji odrastaju u SOS porodicama.

Otvaranjem trajnog naloga donatori postaju kumovi SOS porodica i na taj način mjesečno pomažu djeci bez roditeljskog staranja. Novcem koji kumovi doniraju pokrivaju se troškovi odjeće, obuće, školskog pribora, vannastavnih aktivnosti. 

Sve dodatne informacije o projektu i načinu doniranja možete pronaći na web stranici SOS Dječijih sela BiH www.sos-ds.ba na kojoj možete pronaći imena SOS predstavnika i saznati na kojim lokacijama će biti tog dana. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije