Društvo

Šahisti Nestra učestvovaće na turniru Ministarstva energetike Rusije

Šahisti Nestra učestvovaće na turniru Ministarstva energetike Rusije
Foto: N.N. | Šahisti Nestra učestvovaće na turniru Ministarstva energetike Rusije

Svjesni da bavljenje sportom daje snažan doprinos korporativnoj kulturi, jačanju timskog duha i pojedinca kao i mogućnosti koje pružaju softverske platforme, "Zarubežnjeft" (matična državna ruska kompanija) organizovala je na nivou grupacije on-line interni šahovski turnir. Turnir je okupio 46 igrača iz Rusije, Vijetnama, BiH i drugih zemalja u kojima posluje Zarubežnjeft.

Prva tri mjesta u ukupnom plasmanu osvojili su šahisti Nestro grupacije iz Bosne i Hercegovine:

1. Slobodan Marić, NESTRO PETROL - 9 od 9 pobjeda

2. Goran Lučanović, Rafinerija nafte Brod - 8 od 9 pobjeda

3. Vladimir Bačić, Rafinerija nafte Brod - 7 od 9 pobjeda

U jakoj konkurenciji, visokoplasirani na 4. mjestu su i Darko Petrović, Rafinerija nafte Brod, i Jasminko Alaković OPTIMA Grupa.

Tri prvoplasirana igrača mogu uzeti učešće na predstojećim šahovskim turnirima koje krajem februara organizuje Ministarstvo energetike Ruske Federacije (27. februar) kao i na on-line turniru

CHESS ТЕК-2021 u organizaciji kompanije "Sportiko" jedne od najvećih nezavisnih organizatora sportskih dešavanja za firme u Ruskoj Federaciji (21. februar).          

Prvoplasirani Slobodan Marić bez ijednog izgubljenog boda, kaže da je za njegov plasman presudilo iskustvo kao i poznavanje softverskih platformi koje su korištene.

"Godinama unazad učestvujem na on-line šahovskim turnirima koristeći razne platforme i različite oblike takmičenja od kojih najviše volim brze i superbrze igre. Trenutno sam prijavljen na osam platformi, a na dosadašnjim turnirima ostvario sam dobar rejting čemu se nadam i na CHESS ТЕК-2021 turniru", rekao je Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije