Društvo

Sahranjen novinar Slobodan Milijašević

Sahranjen novinar Slobodan Milijašević
Foto: N.N. | Sahranjen novinar Slobodan Milijašević

PRNJAVOR - Na gradskom groblju u Prnjavoru danas je sahranjen dugogodišnji novinar Televizije K3 Slobodan Milijašević.

Sahrani je prethodila komemoracija u prnjavorskom Centru za kulturu.

Milijašević preminuo je u 36. godini nakon duže i teške bolesti.

Zamjenik direktora Televizije K3 Branko Dakić rekao je da je Milijašević bio radnik i kolega od povjerenja, novinar koji je profesionalno izvršavao postavljene zadatke, duhovit i pun optimizma.

"Danas smo nijemi jer te nema više. Osjećanja je mnogo, ali riječi premalo da ih opišemo, ali ne damo te zaboravu. Tvoj vedri duh i osmijeh ostaće u našem sjećanju", rekao je Dakić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je Miliješavić bio na pragu života, ali da je teška bolest bila jača od njegovog pozitivnog duha, neviđene hrabrosti i jake volje da nadjača sve teškoće.

"Izuzetno smo ga cijenili kao dragog prijatelja, poznanika i izuzetnog novinara. Svoj posao je obavljao predano, uvijek bio spreman da odgovori svakom zadatku, savjestan i pouzdan. U najtežim danima u poslednje dvije godine nije odustajao od svoje profesije, u novinarstvu je nalazio mir i sugurnost", rekao je Tomaš.

On je podsjetio da je Milijašević dobitnik i pohvale opštine Prnjavor za poseban doprinos u novinarstvu i informisanju građana.

"Ostavio je neizbrisiv lični pečat u emisijama koje je uređivao, ali je ostavio dubok trag i u kulturnom stvaralaštvu kao član Gradskog kulturno - umjetničkog društva `Pronija`", rekao je Tomaš.

Milijašević je rođen 15. jula 1983. godine u Prnjavoru, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Televiziji K3 radio je od 2007. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije