Društvo

Šakali poklali ovce u prnjavorskom selu

Šakali poklali ovce u prnjavorskom selu
Foto: Ilustracija | Šakali poklali ovce u prnjavorskom selu

Jutrošnja posjeta imanju kako bi nahranio ovce, i prizor koji je zatekao, zauvijek će ostati u ružnom sjećanju Danijelu Laziću iz Prnjavora, kome su šakali poklali gotovo čitavo stado.

U selu Gornji Galjipovci kod Prnjavora, Lazić ima poljoprivredno imanje, na kojem se bavi uzgojem ovaca. Od jutros njegovo stado ima trinaest ovaca i četvoro jagnjadi manje, koji su stradali, po svemu sudeći od šakala. Takođe, veći broj ovaca je povrijeđen.

"Tokom bavljenja ovačrstvom ovo mi se dešava već drugi put u kratkom vremenskom periodu. Prizor koji sam jutros zatekao, malo koga može ostaviti ravnodušnim. Ovce su bile posvuda u lokvama krvi, a jedino što mi je preostalo jeste da obavijestim nadlžene službe, kao i Lovačko udruženje Borik, koji su izašli na lice mjesta", ističe Lazić koji dodaje da su ovce po svemu sudeći stradale od upada šakala na imanje, prenosi portal "Prnjavor.info".

Za Lazića koji napominje da se ovčarstvom bavi iz hobija, šteta je teško nadoknadiva, te razmišlja o mogućnosti da se u potpunosti prestane baviti ovčarstvom.

Upozoravamo da bi fotografije iz galerije neki čitaoci mogli da smatraju uznemirujućim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije