Društvo

Pratite nas na Google news

Sakupljaju novac da komšiji kupe novog konja

Sakupljaju novac da komšiji kupe novog konja
Foto: N.N. | Sakupljaju novac da komšiji kupe novog konja
Zlatan Čekić

SANSKI MOST - Egzistencija Sabahudina Hajirića, koji živi u sanskom naselju Magarice, i njegove porodice dovedena je u pitanje nakon što je iznenada ostao bez konja Cvjetka, s kojim je zarađivao za život.

Hajirić kaže kako se konj iznenada razbolio i uginuo, a on nema sredstava da nabavi drugog. Inače, on se godinama bavi fizičkim radovima i najviše prevozom raznog tereta konjskim kolima, čime je zarađivao neophodan novac za svoju porodicu, suprugu i maloljetnu kćerku.

"Pitanje je sada kako dalje, jer novca da kupim drugog konja nemam. Ionako sam radio poslove za sitne dnevnice, zarađivao sam onoliko koliko je bilo potrebno za život. Ako je nekome trebalo prevesti drva za ogrijev, građevinski materijal ili neki drugi teret uvijek sam bio tu. Sad ne znam kako dalje bez konja", žali se Hajirić.

Kaže kako je smrt životinje doživio kao ličnu tragediju, jer se neobično vezao za njega pa se osjeća kao da mu je preminuo najbliži član porodice.

Mještani kažu kako se radi o izuzetno poštenom čovjeku, koji je zarađivao za život zahvaljujući svom konju. Oni koji ga dobro poznaju kažu kako se radi o demobilisanom borcu koji se nije baš najbolje snašao u tranzicijskim vremenima i takvoj vrsti čovjeka kojem su poštenje i moralnost iznad svega.

"Naš Ćudo je dobar kao hljeb, što bi narod rekao - na ranu bi ga se moglo priviti. Zbog toga smo odlučili da pokrenemo humanitarnu akciju i da probamo sakupiti sredstva kako bismo mu kupili drugog konja", kažu mještani Magarica. Svi koji se žele uključiti u ovu akciju više informacija mogu dobiti na broj telefona 061-322-133.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije