Društvo

Sanaciju paviljona SC "Nikola Tesla" odgodila žalba

Sanaciju paviljona SC "Nikola Tesla" odgodila žalba
Foto: Jelena Đurđević | Sanaciju paviljona SC "Nikola Tesla" odgodila žalba

BANJALUKA - Ulaganje žalbe na izabrane najpovoljnije izvođače radova dodatno je odgodilo sanaciju paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci koji su oštećeni u olujnom nevremenu sredinom decembra prošle godine.

Dobojske firme "Proda-mont" i "Boro-term" prvobitno su bile izabrane na javnom tenderu kao najpovoljniji ponuđač za sanaciju prva dva paviljona i menze SC "Nikola Tesla", ali zbog ulaganja žalbi od strane jednog od ponuđača procedura javne nabavke nije još završena, potvrdili su iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

"U toku je rok za žalbe", kazali su iz nadležnog ministarstva.

Zoran Babić,  direktor Studentskog centra "Nikola Tesla", istakao  je da je ulaganje žalbi dodatno odgodilo sanaciju doma koji je oštećen u olujnom nevremenu.

"Sigurno mjesec dana možemo biti u situaciji da čekamo odgovor Komisije za razmatranje žalbi i njihovo konačno rješenje, i kako oni odgovore po toj osnovi moraćemo da postupamo", kazao je Babić.

On je dodao da se mogu desiti razni scenariji.

"Može se desiti da žalba bude uvažena te da se ponovi postupak, može se desiti da žalba bude usvojena i da izvođenje radova bude dodijeljeno firmi koja se žalila, ili sa druge strane može se desiti da odbiju žalbu kao neosnovnu i da radove izvode  firme  koje su već bile izabrane kao najpovoljniji ponuđač. Postoje razne varijante, niko ne može da  predvidi šta će Komisija za razmatranje žalbi da odluči", kazao je Babić za "Nezavisne".

Kako kaže Babić,  kompletna situacija sa SC "Nikola Tesla" mora da se definiše do kraja oktobra.

"Nadamo se da će sanacija biti završena do nove akademske godine, jer nama konkurs za smještaj traje do kraja oktobra i useljenje u dom počinje početkom novembra", kazao je Babić i istakao je da je rok za završetak radova 120 dana od momenta kada počnu.

On smatra da će stanare prva dva paviljona na jesen dočekati modernije sobe i toaleti koji se neće mnogo razlikovati od onih u četvrtom paviljonu.

Studenti se nadaju da će radovi uskoro početi i da će biti okončani do nove akademske godine jer im je, kako kažu, dosadilo da se guraju u sobama.

Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata SC, kazao je da se studenti nadaju da će sanacija krenuti što prije i da će na jesen useliti u nove sobe.

"Iako su nam na početku govorili da će se studenti u svoje sobe vratiti krajem marta, vidimo da to nije bilo moguće, ali nam je bitno da što prije počnu radovi da možemo očekivati da se studenti usele do oktobra", rekao je Karlica.

Vlada RS zadužila je krajem januara Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbijede novac za sanaciju prva dva paviljona i restorana Studentskog centra "Nikola Tesla" u iznosu od 2,7 miliona KM bez PDV-a.

Više od 1.000 studenata prva tri paviljona, sa kojih je olujni vjetar sredinom decembra prošle godine odnio krovove, napustilo je tada na sedam dana svoje sobe, a poslije su preraspoređeni po drugim sobama koje nisu oštećene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije