Društvo

Sanira se šteta od požara u Domu učenika u Bijeljini, imovina osigurana

Sanira se šteta od požara u Domu učenika u Bijeljini, imovina osigurana
Foto: Arhiva NN | Sanira se šteta od požara u Domu učenika u Bijeljini, imovina osigurana

BIJELJINA - Direktor Doma učenika u Bijeljini Vladimir Vulović rekao je danas da je požar u ovom objektu vjerovatno izazvala grijalica koja je uključena i ostavljena bez nadzora u sobi broj 13.

"Korištenje grijalica u prostorijama Doma nije dozvoljeno i nekoliko puta smo ih oduzimali prilikom redovnih kontrola soba. Netačna je informacija o slabom grijanju u Domu koji ima centralno grijanje i temperatura u trenutku izbijanja požara 31. oktobra u 20.40 časova bila je iznad 22 stepena Celzijusova", istakao je Vulović.

On je demantovao pisanje nekih medija da je požar u Domu učenika bio velikih razmjera i da je pričinjena ogromna materijalna šteta, da je dom opustošen i da ima više povrijeđenih, kao i netačnu informaciju da su uzrok požara neispravne instalacije i utičnice.

Vulović kaže da je Dom učenika u Bijeljini odmah počeo sanaciju oštećenih prostorija i da sve vrijeme nesmetano radi.

"Imovina Doma, učenici, studenti i radno osoblje su osigurani kod Osiguravajuće kuće `Dunav osiguranje`, čiji su predstavnici evidentirali oštećenja prilikom požara. U toku je proces nadoknade štete", navodi Vulović.

Prema njegovim riječima, instalacije u Domu se redovno održavaju, ispituju i servisiraju, a u momentu izbijanja požara osigurači su iskočili i prekinuli napajanje strujom na ugroženom dijelu prvog sprata objekta.

Vulović dodaje da Dom učenika ima ugovor sa firmom koja se bavi održavanjem i servisiranjem opreme za protivpožarnu zaštitu, hidrantske mreže, protivpožarnih aparata i obukom radnika u slučaju požara.

"U trenutku izbijanja požara dežurni radnici su upotrijebili protivpožarne aparate i svi su bili u funkciji", ističe on.

Kako navodi Vulović, požar koji je izbio na prvom spratu Doma učenika u sobi broj 13 brzo je lokalizovan i ugašen, tako da je pričinjena samo materijalna šteta u jednoj sobi i dijelu hodnika.

Neposredno nakon lokalizovanja požara i uviđaja koji je izvršen, svi učenici i studenti vraćeni su u svoje sobe, osim u sobu broj 13 i susjedne prostorije, iz preventivnih razloga, a studenti iz tih prostorija su privremeno raspoređeni u druge sobe.

Vulović izrazio je nadu da mediji ubuduće neće iznositi neprovjerene informacije o požaru i time ugrožavati istragu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije