Društvo

Sankcionisano 82 odsto kontrolisanih učesnika u saobraćaju

Sankcionisano 82 odsto kontrolisanih učesnika u saobraćaju
Foto: Ilustracija | Sankcionisano 82 odsto kontrolisanih učesnika u saobraćaju

BANJALUKA - Službenici Policijske uprave Gradiška su u akciji "Odnos vozač-pješak i mobilni telefon" sankcionisali 82 odsto kontrolisanih učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz ove uprave.

Kontrolisano je 412 vozača, od kojih je 85 vozača sankcionisano zbog počinjenog prekršaja nepropuštanje pješaka prilikom prelaska kolovoza, 144 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog parkiranja na površinama namijenjenim za kretanje pješaka, navedeno je u saopštenju.

U ovoj akciji, 40 vozača sankcionisano je zbog korištenja mobilnog telefona za vrijeme upravljanja vozilom, dok je zbog ostalih prekršaja sankcionisano 49 vozača.

U saopštenju je navedeno da je ukupno kontrolisano i sankcionisano 167 pješaka, od kojih je 92 odsto odnosno 155 pješaka sankcionisano zbog prelaska kolovoza mimo obilježenih pješačkih prelaza i korištenja mobilnog telefona ili slušalica u oba uha za vrijeme kretanja kolovozom pješaka.

Devet pješaka sankcionisano je zbog nepropisnog kretanja i zadržavanja na kolovozu, nekorištenja trotoara i površina namijenjenih za kretanje pješaka, dok su tri pješaka sankcionisana zbog stupanja na pješački prelaz za vrijeme crvenog svjetla za pješake na semaforu.

Iz Policijske uprave Gradiška apeluju na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredaba Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi na što veći nivo podigli vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih.

Ova republička akcija realizovana je od 25. do 28. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije