Društvo

Pratite nas na Google news

Santrači sa porodicom i prijateljima obilježili 60 godina braka

Santrači sa porodicom i prijateljima obilježili 60 godina braka
Foto: Srna | Santrači sa porodicom i prijateljima obilježili 60 godina braka
Srna

NOVI GRAD - Stoja i Dušan Santrač iz Derviša kod Novog Grada danas su sa porodicom i prijateljima obilježili 60 godina braka.

Ovo dvoje osamdesetogodišnjaka sada žive u porodičnoj kući i sami uspijevaju da se brinu o sebi.

Santrač kaže da im je početak zajedničkog života bio težak i ispunjen siromaštvom, te da su najljepši trenuci bili rađanje djece.

"Imamo četvoro djece, sedmoro unučadi i četvoro praunučadi. Zdrvalje još dobro služi i samo da tako potraje", naglasio je Santrač.

Dušan Santrač je 18 godina u penziji nakon što je radio u Hrvatskoj i najviše u "Lignošperu" u Novom Gradu.

Njihova najstarija kćerka Dragica živi u naselju Bojišta kod Novog Grada, blizanci Goran u Gradišci, a Gordana u Italiji, te namlađa kći Jadranka u Poljavnicama kod Novog Grada.

Oni su za roditelje danas pripremili proslavu na kojoj su bili porodica, prijatelji i komšije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije