Društvo

Saobraćaj bez ograničenja, mogući manji odroni

Saobraćaj bez ograničenja, mogući manji odroni
Foto: N.N. | Saobraćaj bez ograničenja, mogući manji odroni

BANJALUKA - Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH uslovi za vožnju su povoljni, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz, posebno na pravcima Banjaluka-Crna Rijeka, Karanovac-Kneževo-Turbe, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog izgradnje auto-puta na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, a na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka na snazi je izmjena saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru.

Na dionici magistralnog puta Klašnice 1-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka na snazi je izmjena saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru.

Na regionalnom putu Karan - Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Zbog deminiranja terena, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja na magistralnom putu Brod-Odžak /deminerska radilišta Klakari Donji 9 i 13/ od 8.00 do 18.00 časova radnim danima, a u mjestu Liješće od 7.00 do 14.30 časova svakim danom.

Na istom magistralnom putu, zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog usporeno se saobraća na dionicama Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Zbog priprema za sanaciju magistralnog puta dionica Modriča-granica Republika Srpska/Federacija BiH /Karuše/ i magistralnog puta dionica Derventa-Šešlije saobraća se jednom saobraćajnom trakom ne duže od 15 minuta.

Saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27 marta i Srpske vojske u Bijeljini/, Zbog sanacije. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu na regionalnom putu Kula-Vrace na granici Republike Srpske i FBiH izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnom putu na dionici Obudovac 2-Lončari. Predviđeno da radovi traju do 30. juna.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom, naizmjenično, saobraćaj se odvija regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, a vozila usporeno saobraćaju na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na regionalnom putu Teslić-Podjezera /granica Republike Srpske i FBiH/, zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja, zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika "Drinatrans" Zvornik koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Ova zabrana se ne odnosi na teretna vozila kojima će se vršiti transport drvnih sortimenata regionalnim putem Bratunac 3-Drinjača.

U Brčkom je zbog izgradnje kružnog toka na dijelu magistralnog puta gdje se spajaju ulice Bijeljinska i Ilićka jedan izmijenjen režim saobraćaja.

U Federaciji BiH saobraćaj će se danas povremeno odvijati usporeno na magistralnom putu M-5 Bihać-Dubovsko zbog održavanja memorijalne trke.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu, saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine do 60 kilometara na čas.

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije