Društvo

Saobraćaj bez zastoja

Saobraćaj bez zastoja
Foto: Ilustracija | Saobraćaj bez zastoja

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se saobraća bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Iz AMS napominju da će danas biti pušteno u saobraćaj deset kilometara auto-puta Banjaluka-Prnjavor, čime će "Mahovljanska petlja" biti stavljena u funkciju.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor biće uspostavljen poseban režim saobraćaja do završetka izgradnje dionice auto-puta do Prnjavora.

Centar za održavanje i kontrolu saobraćaja i naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do završrtka kompletne dionice auto-puta.

Na magistralnom putu dionica LJubogošta-Pale obustavljen je saobraćaj u tunelu Kalovita Brda zbog njegove sanacije, a saobraćaj se odvija obilaznicom u neposrednoj blizini.

Saobraćaj je obustavljen i na magistralnom putu Bijeljina-Glavičice, odnosno u ulicama 27. marta i Srpske vojske zbog izgradnje kanalizacione mreže. Teretna vozila preusmjeravaju se na obilaznicu, a putnička vozila na gradske ulice.

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže na dinici magistralnog puta Nevesinje jedan-Nevesinje dva u gradskoj zoni zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja sa postavljenom privremenom signalizacijom.

Zbog sanacije klizišta na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog rekonstrukcije kolovoza izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu na području opštine Srebrenica.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo i na dionici puta Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

U FBiH radovi se izvode na magistralnom putu u Konjicu, kao i u mjestu Donji Hadžići. Na oba lokaliteta, za vrijeme izvođenja radova, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od pola časa. Zbog radova na graničnom prelazu Stara Gradiška na hrvatskoj strani, može se očekivati sporije odvijanje saobraćaja preko prelaza Gradiška /BiH/ - Stara Gradiška /Hrvatska/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije