Društvo

Saobraćaj otežan zbog snježnih padavina i poledice

Saobraćaj otežan zbog snježnih padavina i poledice
Foto: N.N. | Saobraćaj otežan zbog snježnih padavina i poledice

BANJALUKA - Zbog snježnih padavima i poledice saobraćaj se otežano i usporeno odvija na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, a zbog jakog vjetra saobraćaj se odvija otežano i ne preporučuje se na putnom pravcu Ulog-Klanci.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske posebnu pažnju skreću na područje, Kneževa, Mrkonjić Grada, Vlasenica-Han Pijesak, preko Han Pogleda, Gacko-Tjentište, preko prevoja Čemerno, te Sarajevo-Rogatica, preko Romanije, na dionici puta Trnovo-Foča preko Rogoja gdje je obavezna upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Zbog niske temperature, poledice ima i u nižim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina vozači se upozoravaju na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Iz AMS apeluju da vozači na svim putnim pravcima voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U Federaciji BiH snijega na kolovozu ima na putevima u istočnim, centralnim i zapadnim krajevima, kao i preko pojedinih planinskih prevoja.

Jak vjetar mjestimično stvara snježne nanose na putevima Šuica-Livno-Kamensko, Ripač-Vrtoče i Kazanci-Bosansko Grahovo-Resanovci, kao i na širem području Posušja, dok se zbog snijega na kolovozu usporeno saobraća na putevima Glamoč-Mliništa-Mrkonjić Grad, Olovo-Kladanj.

Poledica se može očekivati na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije