Društvo

Saradnja Dogs Trusta i UNDP-a

Saradnja Dogs Trusta i UNDP-a
Foto: N.N. | Saradnja Dogs Trust i UNDP-a u podršci za rješavanje problema napuštenih pasa

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust od početka 2018. godine uspostavlja saradnju s Razvojnim programom Ujedinjenih Nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Još uvijek neriješeno pitanje napuštenih pasa utječe kako na kvalitet života i sigurnost ljudi tako i na stanje dobrobiti pasa. Dogs Trust i UNDP žele zajednički pomoći lokalnim zajednicama da ovaj problem rješavaju u skladu sa Zakonom, na human i lokalno održiv način.                                                                                     

Saradnja će se odvijati u okvirima inicijative o zajedničkom nastupu UNDP BiH i Međunarodnog fonda za dobrobit životinja (IFAW), pod nazivom "Razvoj humanih zajednica", te u drugim aktivnostima gdje to bude moguće.

Konkretna saradnja će uključivati zajednički dijalog i saradnju sa svim interesnim stranama na lokalnom nivou diljem BIH, te sinergiju u kampanjama za podizanje svijesti, kampanjama sterilizacije pasa, obukama i edukacijama, te pružanje uzajamne podrške u već uspostavljenim aktivnostima UNDP/IFAW i Predstavništva Fondacije Dogs Trust.

Pored brojnih aktivnosti koje provodi u okviru svojih programa, Dogs Trust u BiH već šestu godinu radi na edukaciji i podizanju svijesti javnosti o važnosti odgovornog vlasništva pasa te o zakonskom, humanom i sistemskom rješenju problema napuštenih pasa, finansirajući i koordinirajući niz aktivnosti koje vode ka rješenju problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije