Društvo

Saradnja EUFOR-a i institucija RS biće intenzivirana

Saradnja EUFOR-a i institucija RS biće intenzivirana
Foto: N.N. | Saradnja EUFOR-a i institucija RS biće intenzivirana

BANJALUKA – Predsjednica RS Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine (NS) RS Nedeljko Čubrilović i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač danas su, u odvojenim susretima, sa novoimenovanim komandantom vojnih snaga EU u BiH (EUFOR), austrijskim general-majorom Aleksandrom Placerom, razgovarali o značaju nastavka dobre saradnje između EUFOR-a i institucija Srpske.

Cvijanovićeva je izrazila uvjerenje da će saradnja u narednom periodu biti dodatno intenzivirana, te je sa Placerom razmijenila mišljenja o aktuelnim pitanjima, trenutnoj epidemiološkoj situaciji, bezbjednosnim izazovima, te ostalim temama, saopšteno je iz kabineta predsjednice RS. 

Čubrilović je tokom sastanka izrazio podršku naporima misije EUFOR-a u sprovođenju mira, a posebno se zahvalio na projektima koje EUFOR sprovodi u procesu deminiranja.

Izražena je podrška projektu upoznavanja i razvijanja svijesti kod učeničke populacije o opasnostima koje mogu da se dese usljed nailaska na zaostala minska i eksplozivna sredstva, saopšteno je iz NS RS.

Lukač i Placer potvrdili su opredijeljenost za održavanje tradicionalno dobre saradnje MUP-a RS i Eufora, saopšteno je iz MUP-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije