Društvo

Pratite nas na Google news

Saradnja poreskih uprava RS i Srbije biće još intenzivnija

Saradnja poreskih uprava RS i Srbije biće još intenzivnija
Foto: Poreska uprava RS | Saradnja poreskih uprava RS i Srbije biće još intenzivnija
N.N.

BEOGRAD - Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske boravio je danas sa svojim saradnicima u Beogradu, u radnoj posjeti Poreskoj upravi Srbije, sa ciljem daljeg jačanja saradnje ove dvije institucije u budućnosti.

Tokom plenarnog sastanka predstavnika ove dvije poreske uprave, Dragana Marković, direktorica Poreske uprave Srbije održala je prezentaciju rezultata rada i aktivnosti na transformaciji Poreske uprave Srbije, kao i daljih planova te institucije.

U okviru ove radne posjete upriličen je i niz paralelnih sastanaka na kojima je razgovarano o više tema koje se tiču kontrola, informacionog sistema Poreske uprave Srbije, te modernizacije i usluga poreskim obveznicima, a održan je i sastanak na temu interne revizije. Sagovornici sa obje strane su međusobno razmjenili iskustva i planove za budući period u ovim oblastima i ocijenili da saradnja ove dvije poreske uprave treba biti još intenzivnija u narednom periodu.

S tim u vezi, Maričić je naglasio da je saradnja poreskih uprava RS i Srbije u svim oblastima svog rada veoma važna, a posebno sa aspekta preuzimanja i sticanja najboljih praksi za unapređenje rada ovih institucija. Dodao je da je na ovom sastanku dogovoreno da predstavnici ove dvije poreske uprave u narednom periodu organizuju pojedinačne radne posjete i da na taj način još više intenziviraju međusobnu saradnju na obostranu korist.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije