Društvo

Sarajlije se priključile Mozzartovoj akciji "ReZZikliraj"

Sarajlije se priključile Mozzartovoj akciji "ReZZikliraj"
Foto: Ustupljena fotografija | Sarajlije se priključile Mozzartovoj akciji "ReZZikliraj"

Proteklih dana velika ekološka akcija kompanije Mozzart "ReZZikliraj" nastavljena je u Kantonu Sarajevo. Ova društveno odgovorna kampanja privukla je veliku pažnju posjetilaca u opštinama Novi Grad i Vogošća, koji su donosili plastičnu ambalažu, a zauzvrat su dobijali poklone.

Tokom dva dana akcije na dvije lokacije prikupljena je veća količina plastike koju će predstavnici Mozzarta odnijeti na reciklažu, a dobijeni novac će, kroz donacije, usmjeriti u humanitarne svrhe.

"Sarajlije su pokazale da im je stalo do očuvanja životne sredine. Dokaz za to je veliki broj posjetilaca koji nam se pridružio u Centru Safet Zajko i Kulturno- sportskom centru Vogošća. Ostale su još dvije stanice našeg ekološkog karavana, pa pozivamo stanovnike opština Novo Sarajevo i Centar da nam se i tamo pridruže", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću akcijom "ReZZikliraj" želi da skrene pažnju na važnost očuvanja životne sredine. Svi koji im se pridruže u toj plemenitoj misiji imaju mogućnost da doprinesu zaštiti okoline u našoj zemlji, ali i da za to budu nagrađeni.

Velika ekološka akcija organizovana je u okviru Mozzart Teqvoly Summer Tour-a, koji se tokom ljeta održava u pet gradova BiH u saradnji sa ACAR Events. Na mjestima održavanja ove sportske manifestacije postavljeni su punktovi za otkup plastičnih flaša, odnosno PET ambalaže.

Prva stanica ekološko-sportske vožnje bila je Trebinje, druga Mostar, treća Banjaluka, a četvrta Kakanj. Zatim je akcija stigla u Kanton Sarajevo, a nakon opština Novi Grad i Vogošća, sutra se seli u Novo Sarajevo na Vilsonovo šetalište, dok je veliko finale zakazano za 19. avgust u Opštini Centar na platou Skenderija i to tokom finalne noći Sarajevo film festivala.

Učesnici i posjetioci će i u ovim sarajevskim opštinama moći da donesu plastičnu ambalažu, a svi koji to učine, dobiće prigodan poklon.

Nagradno takmičenje traje još sedam dana!

Mozzart je organizovao i nagradno takmičenje za najbolji "uradi sam" projekat na temu reciklaže materijala, a pobjednik će osvojiti vrijednu nagradu!

Pridruži se jednoj od najvećih ekoloških akcija u BiH – osim što štitiš okolinu, učestvuješ u humanoj misiji, a možeš i da osvojiš nagradu!

Rok za prijavu projekta je 19. avgust, kad se održava zadnji dan Mozzart Teqvoly Summer Tour-a. Prijave sa fotografijama projekta svi zainteresovani mogu da pošalju na adresu [email protected], sa naznakom “Rezzikliraj s Mozzartom”. Imena pobjednika biće proglašena do 31. avgusta.

ReZZikliraj i vrijedne nagrade osvajaj!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije