Društvo

Saslušavaju svjedoke zbog sumnje u izbornu krađu

Saslušavaju svjedoke zbog sumnje u izbornu krađu
Foto: N.N. | Saslušavaju svjedoke zbog sumnje u izbornu krađu

​DOBOJ - Pet mjeseci nakon što je Boris Jerinić na prijevremenim izborima izabran za gradonačelnika Doboja, ovdašnja policija po prijavi političkih stranaka svakodnevno saslušava osobe u svojstvu svjedoka u sklopu istrage koja se vodi zbog sumnji u neregularnosti tokom izbornog procesa 17. februara.

"Svakodnevno saslušavamo po dva-tri lica. Mi smo imali više prijava za izbore i po svima postupamo. E, sada mi u ovom momentu ne znamo da li tu ima eventualno elemenata krivičnog djela, prekršaja ili bilo čega", naveo je u petak Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Koje političke partije su podnijele prijave, u Policijskoj upravi Doboj ne otkrivaju.   "Mi smo sve te prijave zaprimili, obavijestili Tužilaštvo i pod njihovim nadzorom preduzimamo sve mjere i radnje po tim prijavama. Saslušavamo lica, zasad u svojstvu svjedoka. Kada završimo i kompletiramo te predmete, u dogovoru sa Tužilaštvom ćemo vidjeti da li će biti podneseni izvještaji, u kojoj formi, da li izvještaji ili prijave, ali kada završimo taj posao, vi ćete biti obaviješteni", izjavio je Radinković.

U dobojskom SDS-u odmah nakon zatvaranja biračkih mjesta na prijevremenim izborima su suprotni tabor "Zajedno za Doboj" optužili za prljavu igru, pa se pretpostavlja da je ta stranka uputila prijave policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije