Društvo

Pratite nas na Google news

Sastanak o Uborku u srijedu, mještani pozvani na mrino okupljanje

Sastanak o Uborku u srijedu, mještani pozvani na mrino okupljanje
Foto: FENA/Ivan Rozic | Sastanak o Uborku u srijedu, mještani pozvani na mrino okupljanje
N.N.

MOSTAR - Nakon što ih je juče policija nasilno sklonila i deblokirala mostarsku deponiju Uborak, mještani, odnosno predstavnici inicijative Jer nas se tiče, pozvani su na sastanak, na kojem bi se sutra trebalo razgovarati o ovoj problematici.

Pored mještana i predstavnika gradskih vlasti, najavljeno je da će sastanku prisustvovati i Edita Đapo, federalna ministrica okoline i turizma te Suad Hasandedić, kantonalni ministar građenja i prostornog uređenja, prenosi Radio Sarajevo.

Iz Inicijative Jer nas se tiče pozvali su građane da u vrijeme sastanka, mirnim okupljanjem ispred Vijećnice, iskažu podršku rješavanju ovog problema. Kako kažu, krajnji cilj je nalazak nove lokacije za deponiju i sanacija postojeće.

Povezana vijest:

Građani Mostara poručuju da ne odustaju, oglasila se policija

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije