Društvo

Savanović: Podrška izdvajanju sredstava od kupovine vozila za liječenje djece

Savanović: Podrška izdvajanju sredstava od kupovine vozila za liječenje djece
Foto: Ilustracija | Savanović: Podrška izdvajanju sredstava od kupovine vozila za liječenje djece

PALE - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović danas je na Palama podržao inicijativu predsjednika Srpske Milorada Dodika da se 10 odsto vrijednosti svakog nabavljenog automobila u javnim preduzećima i službama uplati u Fond solidarnosti za liječenje djece.

"Mislim da je prijedlog predsjednika realan, racionalan i da treba ići u tom pravcu, čak ga treba u zakonsku regulativu ugraditi", rekao je Savanović novinarima.

Prema njegovim riječima, oni koji imaju više mogućnosti, javna preduzeća i institucije, treba da izdvoje 10 odsto za najhumaniju stvar, a to je liječenje djece.

"Mislim da je dobar prijedlog i da će dobiti punu podršku i vlasti i opozicije", istakao je Savanović.

On je dodao da će ministarstvo na čijem je čelu podržati ovu inicijativu.

"Mi praktično pokazujemo taj senzibilitet, posebno predsjednik, kroz organizaciju određenih donatorskih večeri kada je riječ o pomoić djeci", podsjetio je Savanović i zaključio da je izdvajanje novca od kupljenih automobila način da se ojača Fond solidarnosti za liječenje djece.

Savanović je, u ime Vlade Republike Srpske, danas na Palama, koje proslavljaju Dan i krsnu slavu - Veliku Gospojinu, položio vijenac na centralnom spomeniku palim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije