Društvo

Savanović: Sredstva za zapošljavanje dodjeljivana nezavisno od političke pripadnosti

Savanović: Sredstva za zapošljavanje dodjeljivana nezavisno od političke pripadnosti
Foto: Arhivska fotografija | Savanović: Sredstva za zapošljavanje dodjeljivana nezavisno od političke pripadnosti

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da su sredstva u okviru Akcionog plana Vlade za zapošljavanje mladih dodjeljivana nezavisno od političke pripadnosti rukovodstva lokalnih zajednica.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentariše to da je veći dio podsticaja otišao u lokalne zajednice gdje je na vlasti SNSD, Savanović je naglasio da pri dodjeli sredstava nije bilo političkih razlika i da su u taj plan uloženi maksimalni napori jer se na konkurs prijavilo mnogo više ljudi nego što sredstva dozvoljavaju.

"Akcioni plan je mijenjan u dva navrata da bi bilo obuhvaćeno što više ljudi. Ovim planom biće zaposleno 5.150 ljudi, od kojih 1.210 pripravnika. Od ukupnog broja pripravnika biće zaposleno 210 iz porodica poginulih boraca", precizirao je Savanović.

On je istakao da je riječ o sveobuhvatnom, ambicioznom planu, koji pokazuje da ekonomija Republike Srpske raste, kao i bruto domaći proizvod i industrijska proizvodnja, što omogućava otvaranje više radnih mjesta.

Na sjednici Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske juče je zaključeno da će u Srpskoj u narednom periodu biti izdvojeno 17.700.000 KM za zapošljavanje 5.150 lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije