Društvo

Savjet za implementaciju Strategije razvoja lokalne samouprave RS održao prvu sjednicu

Savjet za implementaciju Strategije razvoja lokalne samouprave RS održao prvu sjednicu
Foto: N.N. | Savjet za implementaciju Strategije razvoja lokalne samouprave RS održao prvu sjednicu

BANJALUKA - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, predsjedavala je danas konstitutivnom sjednicom Savjeta za implementaciju Strategije razvoja lokalne samouprave u Republici Srpskoj za period 2017-2021. godine.

Na današnjoj sjednici razmatran je Nacrt Akcionog plana za realizaciju pomenute Strategije i postavljeni operativni ciljevi za 2018/19. godinu. Nacrtom je predviđena priprema, odnosno analiza mjera za provođenje konkretnih aktivnosti koje vode ka realizaciji strateških ciljeva, kako bi u 2019. godini, na osnovu tih analiza bile preduzete konkretne mjere.

Savjet za imlementaciju Startegije za razvoj lokalne samouprave za period 2017-2021. godine  čine predstavnici ministarstava Vlade Republike Srpske, Narodne Skupštine, Saveza opština i gradova Republike Srpske, Privredne komore Republike Srpske, Zanatsko-preduzetničke komore, Akademske zajednice i Omladinskog savjeta Republike Srpske.

Nakon usvajanja Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je stupio na snagu u novembru 2016. godine uslijedila je izrada Strategije razvoja lokalne samouprave za period 2017-2021. godine, koju je usvojila Narodna skupština Republike Srspke u julu prošle godine.

Strategija definiše šest strateških ciljeva, na osnovu kojih se donosi Akcioni plan njihove realizacije.

                                                      

   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije