Društvo

Sberbank Banjaluka poklonila "pametnu" solarnu klupu Opštini Istočno Novo Sarajevo

Sberbank Banjaluka poklonila "pametnu" solarnu klupu Opštini Istočno Novo Sarajevo
Foto: N.N. | Sberbank Banjaluka poklonila "pametnu" solarnu klupu Opštini Istočno Novo Sarajevo
N.N.

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Sberbank Banjaluka poklonila je Opštini Istočno Novo Sarajevo "pametnu" solarnu klupu, koja je postavljena na Trgu Republike Srbije.

Ova "pametna" solarna klupa će svojim modernim i savremenim dizajnom omogućiti punjenje mobilnih telefona, laptopa i tableta te besplatan pristup internetu, a sadrži i displej za prikazivanje video sadržaja sa servisnim informacijama Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Funkcioniše po principu solarnih panela, koristeći sunčevu energiju, te će se građani na ovaj način uvjeriti u prednosti solarne energije.

"Kao aktivan član zajednice u kojoj poslujemo, cilj nam je da strateški učestvujemo u projektima poput ovog, kojim nastojimo podržati primjenu  energetski efikasnih i ekoloških rješenja za svakodnevni život građana. Današnjim poklonom Opštini Istočno Novo Sarajevo i njenim građanima, želimo dati doprinos razvijanju svijesti o važnosti očuvanja životne sredine", izjavila je Gordana Krajišnik, rukovodilac filijale Istočno Sarajevo.

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva i Jovan Katić, načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo izrazili su zahvalnost Sberbanci, koja je kao društveno odgovorna institucija donirala "pametnu" solarnu klupu, i time dala svoj doprinos Gradu Istočno Sarajevo i Opštini Istočno Novo Sarajevo i njenim građanima.

"Ovaj poklon Sberbanke našem gradu i opštini, pored svog savremenog izgleda i brojnih funkcionalnosti, građanima će olakšati svakodnevne aktivnosti. Kroz ovakve inicijative i projekte podstičemo svijest i savjest svih nas o zdravoj i čistoj okolini za ugodnije i ljepše mjesto za život", izjavio je ovim povodom Jovan Katić, načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo.

 

Najčitanije