Društvo

Sberbanka donirala dva CTG aparata UKC RS

Sberbanka donirala dva CTG aparata UKC RS
Foto: N.N. | Sberbanka donirala dva CTG aparata UKC RS

BANJALUKA - Sberbanka Banjaluka donirala je danas dva kardiotokografa, CTG uređaja koji prate srčane otkucaje bebe i majčine kontrakcije tokom porođaja, Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci.

Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS, zahvalio se Sberbanci na ovom, po njegovim riječima, bitnom poklonu, te pozvao i druge subjekte da slijede njihov primjer.

„Zahvaljujem se direktoru Sberbanke i njihovom kolektivu na ovim bitnim poklonima istovremeno pozivam i druge subjekte i pojedince da se pridruže sličnim akcijama. Zajednički cilj svih nas je unapređenje zdravlja stanovnika RS“, rekao je Đajić.

Aleksandar Kesić, predsjednik Uprave Sberbank a.d. Banjaluka, kazao je da su odlučili da doniraju baš ove aparate jer su djeca nosioci budućnosti u koju ova banka svakodnevno ulaže.

„Nama koji se svakodnevno trudimo da svojim radom i uspjesima kreiramo bolju budućnost jasno je da su nosioci te budućnosti djeca. Zbog toga smo odlučili da našim prijateljima u UKC i Klinici  za ginekologiju i akušerstvo poklonimo ova dva nova aparata u nadi da će pomoći i unaprijediti rad i kreirati bolju zdraviju budućnost“, rekao je Kesić.

Dragica Draganović, šef porodilišta na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a RS, objasnila je ovom prilikom da su ovi aparata od izuzetnog značaja za rad porodilišta, te da je savremena perinatologija nezamisliva bez njih.

„CTG aparat istovremeno registruje fetalnu srčanu frekvenciju, odnosno otkucaje bebinog srca i materične kontrakcije to jeste trudove. Ukratko služi nam za praćenje introuterinog stanja ploda tokom porođaja“, kazala je Draganovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije