Društvo

Sebija Izetbegović zatvorila bolovanje, pa otišla na godišnji odmor

Sebija Izetbegović zatvorila bolovanje, pa otišla na godišnji odmor
Foto: Anadolija/Arhiva | Sebija Izetbegović zatvorila bolovanje, pa otišla na godišnji odmor

SARAJEVO - Smijenjena generalna direktorica KCUS-a i supruga Bakira Izetebegovića, lidera SDA, Sebija Izetbegović, još uvijek nije počela raditi na Odjelu za Ginekologiju na ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Izetbegović, koja je nakon smjene prihvatila ponudu, što joj je po Zakonu o radu i pripadalo, da ostane raditi na KCUS-u, mjesecima je bila na bolovanju.

Ona je s novom Upravom KCUS-a tada potpisala i ugovor o radu.

Međutim, kako saznaje "Avaz", Izetbegović je nedavno zatvorila bolovanje, ali umjesto dolaska na novo radno mjestu, odlučila je uzeti cijeli godišnji odmor, što joj po zakonu i pripada.

Podsjećamo, Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) smijenio je u novembru prošle godine Sebiju Izetbegović sa pozicije direktorice pomenute medicinske ustanove, čime je ona ostala i bez posljednje titule i dužnosti nakon što su joj ranije lani poništeni doktorat i magisterij iz medicinskih nauka.

Razlog za smjenu je što ne ispunjava zakonom propisane uslove za poziciju direktorice, jer nema doktorat iz oblasti medicinskih nauka, niti je redovna profesorica Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Ta su joj zvanja i status ukinuti nakon dugotrajnog postupka kojim je Senat Univerziteta u Sarajevu odlučio da nije na zakonit način završila postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, kojeg je upisala 1993. godine.

Slijedom te činjenice poništen joj je magisterij, a onda i doktorat, na čije stjecanje nije imala pravo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije