Društvo

Sedmočlana porodica živi u trošnoj kući

Sedmočlana porodica živi u trošnoj kući
Sedmočlana porodica živi u trošnoj kući

U trošnoj kućici, vlažnih zidova, bez kupatila i vode, sedmočlana porodica Simić iz Kostajnice iz dana u dan sve teže preživljava.

 U neimaštini , i objektu od oko trideset kvadrata, Jadranka i Vojislav odgajaju petero djece.

Život bi im kažu bio uveliko olakšan kada bi u kuću uspjeli uvesti vodu i proširiti prostorije u kojima borave.

''Trebalo bi da dignemo sprat  i da imamo kupatilo. Nemamo ni vode. Ovo nije naša struja, to je od babe pokojne tu i djeda'', priča Jadranka Simić.

Vojislava nije bio kod kuće jer je prije nekoliko dana počeo da radi u preduzeću "Gradska čistoća".
 Do tada su se priča Jadranka na razne načine snalazili da bi prehranili porodicu. Najastariji sin Zdravko ima petnaest godina. Poslije njega su rođeni Slađana, Slađan, Slavica i jednomjesečni Pavle koji je iz banjalučke klinike, gdje je rođen na carski rez, do Doboja u majčinom naručju , stigao čak vozom.

I da bi porodica Simić živjela u boljim uslovima, crkvena opština i mjesna zajednica u Kostajnici su odlučili da pokrenu akciju prikupljanja pomoći za ovu višečlanu porodicu. Oni koji na bilo koji način mogu pomoći, mogu se obratiti parohijskom svešteniku ili predstavnicima mjesne zajednice u Kostajnici

''Vidjeli ste i sami. Žive u jednoj teškoj situaciji, a pošto smo u mejsecu radosti i darivanja došli smo na ideju da se ta prodica i materijalno da se pomogne, odnosno da im se učini ovaj život ljepšim'', rekao je sveštenik Branko Cvjetković.

Simići kažu, nikada se nikome nisu obraćali za pomoć. Žive život koji moraju. Uprkos cijeloj situaciji trude se kažu da djecu izvedu na pravi put.
Da prije svega budu školovani i vrijedni ljudi, iako su za razliku od mnogih vršnjaka, igrom sudbine uskraćeni za mnoge stvari, piše Srpska Cafe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije