Društvo

Sekulić predah od policijskog posla nalazi uz loptu i pištaljku

Sekulić predah od policijskog posla nalazi uz loptu i pištaljku
Foto: Ustupljena fotografija | Sekulić predah od policijskog posla nalazi uz loptu i pištaljku

VIŠEGRAD - Ljubav prema policijskoj uniformi u porodici Sekulić iz Višegrada datira godinama, pa je tako Nebojša Sekulić krenuo stopama svog oca Mirka, koji je dočekao penziju u Policijskoj stanici Višegrad.

Iako je završio Beogradsku poslovnu školu i ima zvanje strukovni ekonomista iz oblasti ekonomskih nauka, ljubav prema plavoj uniformi bila je jača.

"Kroz razgovor sa ocem sam zavolio policijski posao i odlučio 2017. godine da konkurišem na Policijskoj akademiji u Banjaluci. Bio mi je to prvi put da konkurišem, spremao sam se mjesec ili dva, ali sam bio i fizički spreman, jer sam se bavio fudbalom i bio u kondiciji, pa mi nije bilo teško da se pripremim", priča Sekulić.

Dodaje da je već u maju 2018. godine započeo pripravnički staž u Policijskoj stanici Višegrad, a kako kaže, u ovom gradu je i rođen i odrastao.

"Nakon šest mjeseci pripravničkog dobio sam stalno zaposlenje, a i moj otac čitav radni vijek proveo je upravo u Policijskoj stanici Višegrad. Ovaj posao radim časno i pošteno, tako sam vaspitan, tako me i otac naučio i mnogo puta mi je pričao kako se ovaj posao radi, tako da je za mene policijska uniforma jedan životni san. Želio sam da naslijedim svog oca i da idem njegovim stopama, i da ne obrukam nikoga, baš kao i on. Kad god mogu, pomažem ljudima, nije sve ni u kazni, potrebno je i preventivno djelovati", priča ovaj mladi policijski službenik, koji je i porodični čovjek i otac dječaka koji ima nepune dvije godine, i kako kroz osmijeh dodaje, volio bi da i njegov sin nastavi tradiciju.

Pored policijske uniforme, Nebojša Sekulić je i strastveni ljubitelj fudbala, u ranijem periodu bio je član reprezentacije RS - BiH u fudbalu, do 21. godine, rekreativno se i dalje bavi fudbalom, a ima položeno i za fudbalskog sudiju treće lige RS.

"I dalje sam član amaterske reprezentacije Područnog saveza romanijske regije, a sudim i omladinsku ligu BiH, Centar jedan. Na jesen bi trebalo da dođem do Druge lige Republike Srpske, grupa Istok, i da tamo sudim, a ostale su još neke norme koje moram da prođem. Sa Policijskom upravom Foča sam osvojio prvo mjesto u malom fudbalu na Policijadi MUP-a RS", priča ovaj mladi policajac, koji je i dobrovoljni davalac krvi, a ima i položen ispit za instruktora vožnje.

Ističe da dobrom organizacijom stiže i da obavlja policijsku dužnost, ima kvalitetno vrijeme sa porodicom, ali i da se posveti fudbalu, bilo kroz igranje ili suđenje.

"Omladini bih poručio da se bave sportom, da su u prirodi, a ne da već od malih nogu vrijeme provode za kompjuterom. Moj savjet je roditeljima da upisuju djecu na različite sportove, ne mora to biti fudbal", kaže Sekulić.

Dodaje da često učestvuje i u preventivnim aktivnostima u osnovnim školama, kao što su saobraćajne kontrole, uz saradnju sa Auto-moto savezom Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije