Društvo

Selak: Hitno izmjestiti skladište u Krčmaricama

Selak: Hitno izmjestiti skladište u Krčmaricama
Foto: N.N. | Selak: Hitno izmjestiti skladište u Krčmaricama

BANJALUKA - Zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Selak traži od ministra odbrane BiH Sifeta Podžića i zamjenika ministra Mirka Okolića da pod hitno preduzmu mjere da se isprazni vojno skladište municije u banjalučkom naselju Krčmarice i da se na taj način spriječi eventualni bezbjednosni i ekonomski problem za grad Banjaluku.

Selak je pozvao i gradonačelnika Draška Stanivukovića da se uključi u rješavanje ovog problema, te podsjetio da je 2006. godine ta lokacija proglašena neperspektivnom vojnom imovinom i kao takva označena je kao nepotrebna za Ministarstvo odbrane BiH.

"Uskladištena municija čiji su rokovi davno istekli predstavlja bezbjednosni i ekološki problem za Banjaluku, a sa druge strane, ta lokacija, koja je proglašena neperspektivnom za OS BiH, predstavlja vrijedan resurs grada. Umjesto vojnih skladišta i rizika po stanovništvo, predložiću gradonačelniku i Gradskoj upravi da se tu planira i gradi stambeno naselje. Sama lokacija je prelijepa, blizu je grada i s obzirom na to da se prostire na oko 700 dunuma, predložiću da se tu urbanističkim planom predvidi gradnja novog naselja, objekti banjsko-rekreativnog sadržaja i stambene jedinice za mlade bračne parove. Prošlo je 15 godina od proglašenja ove lokacije neperspektivnom, ali, koliko mi je poznato, niko od gradskih vlasti nije tražio ustupanje te lokacije lokalnoj zajednici i to bi takođe trebalo pokrenuti, o čemu namjeravam razgovarati sa gradonačelnikom Banjaluke. Naravno, od Ministarstva odbrane BiH očekujem da djeluje efikasno i da se bez odlaganja ukloni prijetnja po građane", poručio je Selak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije