Društvo

Selak: Potrebna sistemska rješenja za podršku osobama sa Daunovim sindromom

Selak: Potrebna sistemska rješenja za podršku osobama sa Daunovim sindromom
Foto: N.N. | Selak: Potrebna sistemska rješenja za podršku osobama sa Daunovim sindromom

BANJALUKA - Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka Goran Selak izjavio je da su potrebna sistemska rješenja za podršku osobama sa Daunovim sindromom, kao i njihovim porodicama.

Selak je na manifestaciji pod nazivom "Ja, sličan tebi, postojim" kojom je u Banjaluci obilježen Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom, istakao da je podrška ovoj populaciji dužnost čitavog društva.

"Osobe sa Daunovim sindromom, sa svim svojim mogućnostima, moraju da budu uključene u zajednicu i budu ravnopravan dio društva , a dužnost svih nas je da im to omogućimo. Roditeljima djece sa Daun sindromom je takođe potrebna podrška i svi mi, kao društvo, moramo da se posvetimo iznalaženju sistemskih rješenja i unaprijeđenju postojećih", istakao je Selak.

Manifestacija "Ja, sličan tebi, postojim" održana je u KC Banski Dvor,u organizaciji udruženja "Dajte nam šansu-Zvjezdice", gdje su se djeca sa Daunovim sindromom, kao i djeca i drugim poteškoćama u razvoju i njihovi prijatleji predstavili sa kulturno-umjetničkim programom koji su vrijedno pripremali proteklih mjeseci.

(NN/rtrs.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije