Društvo

Selak povodom Međunarodnog dana rada: Slavimo radnike i temeljne vrijednosti SPS-a

Selak povodom Međunarodnog dana rada: Slavimo radnike i temeljne vrijednosti SPS-a
Foto: Ustupljena fotografija | Selak povodom Međunarodnog dana rada: Slavimo radnike i temeljne vrijednosti SPS-a

BANJALUKA - SPS obilježava 1. maj - Međunarodni dan rada, slaveći radnike širom Republike Srpske i temelje naših programskih načela: solidarnost, radnička prava i društvenu jednakost, poručio je predsjednik SPS-a Goran Selak.

“Radnici su temelj našeg društva i zaslužuju da budu poštovani, priznati i nagrađeni za svoj rad. Bez njihovog truda i predanosti, Republika Srpska ne bi mogla da funkcioniše. Zbog toga je važno da se borimo za bolje uslove rada, veće plate i pristojne radne odnose. Solidarnost među radnicima, ali i između političkih stranaka i sindikata, ključna je za postizanje zajedničkih ciljeva i borbu protiv nepravde na radnom mestu”, rekao je Selak.

On poručuje da udruženi jedni sa drugima, imamo veću snagu i moć da se izborimo za svoja prava, te da je SPS najodgovornija adresa za tu zajedničku borbu, jer SPS promoviše moderne politike temeljene na pravim i neprolaznim vrijednostima.

“Radnička prava su osnovna ljudska prava i ne smiju biti kršena. Svaki radnik zaslužuje pravičnu platu, sigurno radno okruženje i pravo na sindikalno organizovanje. Sindikati su važni saveznici radnika u borbi za pravednije društvo i bolje uslove rada”, izjavio je lider SPS-a povodom 1. maja - Međunarodnog dana rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije