Društvo

Šeranić: Najvažnije da bolnica u Doboju nastavi da funkcioniše

Šeranić: Najvažnije da bolnica u Doboju nastavi da funkcioniše
Foto: N.N. | Šeranić: Broj hospitalizovanih stagnira, apel za vakcinaciju

BANJALUKA - Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske rekao je da je najbitnije da bolnica "Sveti apostol Luka" u Doboju nastavi da funkcioniše.

Šeranić je komentarisao današnje hapšenje Mladena Gajić, direktora JZU bolnica "Sveti apostol Luka", u vezi s istragom koja se odnosi na javne nabavke medicinske zaštitne opreme za tu bolnicu. 

"Ono što je vrlo važno je da sve institucije budu na raspolaganju Tužilaštvu i svim istražnim organima, jer je značajno da se utvrdi šta, kako i na koji način se radilo na svim ovim slučajevima. Kada govorimo o bolnici u Doboju, važno je da ona nastavi da funkcioniše", kazao je Šeranić.

Istakao je da je zamjenik direktora aktivan te da ima sva ovlaštenja od strane direktora.

"Tako da menadžment treba nastaviti da radi ono što je radio do sada, a to je da pruža zdravstvenu zaštitu pacijentima. Pacijenti u okviru dobojske regije ne treba da budu zabrinuti za funkcionisanje bolnice, sve procedure i sve ono što se redovno radilo, nastaviće da se radi, a ovo je proces koji će trajati i koje će javnost izvještavati Tužilaštvo i istražni organi u skladu sa njihovim nadležnostima", rekao je Šarenić.

Broj hospitalizovanih stagnira, apel za vakcinaciju

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da stagnira broj hospitalizovanih lica zaraženih virusom korona, ali i apelovao na građane da se vakcinišu protiv kovida 19.

"Taj broj kreće se između 700 i 750, što možemo zahvaliti vakcinaciji. Da je vakcinacija bila uspješnija i da je taj cijeli proces bio uspješniji, bio bi i manji broj pacijenata u bolnicama", rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da Ministarstvo na sedmičnoj osnovi prati podatke o broju zaraženih virusom korona, te da je prošla sedmica bila identična onoj prije nje.

Šeranić smatra da treba biti vraćen fokus na vakcinaciju u Republici Srpskoj, ističući da je vidljivo da je u državama sa povećanim postotkom vakcinacije život vraćen na način od prije pandemije.

"Moji apeli su uvijek upućeni na to. Dajte da razgovaramo o onim temama koje su vezane za vakcinaciju. Ako treba da pojašnjavamo i objašnjavamo, to ćemo i činiti. Građani imaju pravo da sumnjaju, ali pozivam da se informacije traže u okviru nadležnih istitucija", naglasio je Šeranić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije