Društvo

Šeranić: Gradnja nove bolnice u Trebinju napreduje u skladu sa rokovima

Šeranić: Gradnja nove bolnice u Trebinju napreduje u skladu sa rokovima
Foto: Srna | Šeranić: Gradnja nove bolnice u Trebinju napreduje u skladu sa rokovima

TREBINJE - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da gradnja nove Bolnice u Trebinju napreduje u skladu sa rokovima i da očekuje da će objekat biti završen u drugoj polovini 2025. godine.

Šeranić je rekao novinarima u Trebinju da je završena izgradnja polikliničkog dijela nove bolnice i da se paralelno sa tim gradi i drugo krilo, gdje su radovi stigli do prvog sprata.

On je naveo da je danas na sastanku sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i rukovodstvom Bolnice razgovarao o daljim aktivnostima po pitanju logističkih stvari koje treba obezbijediti, a riječ je o struji, vodi i odvodu otpadnih voda.

Šeranić je rekao da resorno ministarstvo priprema plan specijalizacija za 2024. godinu, te da imaju određene zahtjeve iz trebinjske Bolnice, što je, kako kaže, kontinuiran proces.

Nova bolnica u Trebinju biće izgrađena u naselju Pridvorci, a ukupna vrijednost projektovanja, izgradnje i opremanja ove zdravstvene ustanove po principu ključ u ruke iznosi 128.448.448 KM sa PDV-om.

Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.

Novi bolnički kompleks prostiraće se na 41.080 metara kvadratnih, a cilj projekta je izgradnja savremeno opremljene bolnice za pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga, u skladu sa najvišim standardima, građanima Trebinja i susjednih opština i gradova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije