Društvo

Šeranić: Ne smije se dopustiti da vakcine propadaju

Šeranić: Ne smije se dopustiti da vakcine propadaju
Foto: N.N. | Šeranić: Ne smije se dopustiti da vakcine propadaju
Vesna Duka

TREBINJE - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da slučaj propadanja vakcina u Prijedoru treba da bude opomena da to ne smije da se dešava - ni sada ni u budućnosti jer građani ne smiju da trpe.

"Tražimo odgovornost od Doma zdravlja i od jedinice lokalne samouprave da se uključe u rješenje ovog pitanja", rekao je Šeranić novinarima u Trebinju.

On je istakao da građani ne smiju da trpe, jer je vakcine bilo vrlo teško nabaviti.

"Pozivamo na odgovornost sve one koji učestvuju u ovom procesu, konkretno u slučaju Prijedora, ali i sve domove zdravlja, direktore i jedinice lokalne samouprave koji se moraju maksimalno uključiti u ovaj cijeli proces jer je vakcinacija nešto što nam daje mogućnost da što prije epidemiju stavimo pod kontrolu", rekao je Šeranić.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naložio je ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću i gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću da se pod hitno ispita zbog čega je i kako došlo do propadanja 1.300 doza vakcine "sputnjik ve", namijenjene za revakcinaciju u Domu zdravlja u tom gradu.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor Slobodan Javor izjavio je juče da je u ovom gradu privremeno obustavljeno davanje druge komponente vakcine "sputnjik ve", budući da je zbog nestanka električne energije u više navrata došlo do prekida hladnog lanca vakcine.

Okružno javno tužilaštvo Prijedor formiralo je na osnovu medijskih napisa predmet o propadanju određene količine vakcina u Prijedoru, rekao je Srni glavni tužilac tog tužilaštva Mladen Mitrović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije