Društvo

Šeranić: Ohrabruju podaci o broju oboljelih u posljednje tri sedmice

Šeranić: Ohrabruju podaci o broju oboljelih u posljednje tri sedmice
Foto: N.N. | Šeranić: Ohrabruju podaci o broju oboljelih u posljednje tri sedmice

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je da je ohrabrujuća činjenica da ukupan sedmični broj novooboljelih identičan u posljednje tri sedmice.

Šeranić je tokom sastanka sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom rekao da za sada ne postoji veliki pritisak na bolnice u smislu broja pacijenata kojima je potrebna bolnička zdravstvena njega.

"Važno je da održimo disciplinu kada su u pitanju mjere i uvažavanje preporuka koje daju zvanične zdravstvene institucije. Odgovornost je na pojedincu i lokalnim sredinama", naglasio je Šeranić.

Tokom sastanka razgovarano je o izazovima i dosadašnjim iskustvima kada je u pitanju suzbijanje virusa korona i mjerama koje su u Republici Srpskoj sprovedene.

Šeranić i Fild razgovarali su i o planovima i reorganizaciji kod prijema pacijenta u konsultativno-specijalističke ambulante, kao i mjerama jačanja kapaciteta u bolnicama posebno pred sezonu gripa, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Šeranić je delegaciju Ambasade Velike Britanije u BiH upoznao sa trenutnom reorganizacijom koja podrazumijeva jačanje kapaciteta kovid bolnica u Banjaluci, Bijeljini i Foči, a koje će biti u mogućnosti da zbrinu pacijente koji se liječe od ovog oboljenja.

Na sastanku je bilo riječi i o vakcinaciji protiv gripa i mogućnostima nabavke vakcine protiv virusa korona.

Šeranić se zahvalio za podršku zdravstvenom i sistemu socijalne zaštite u prethodnim godinama i u vrijeme pandemije korona virusa, a razgovarano je o mogućnosti dalje saradnje i podrške za jačanje kapaciteta zdravstevnog sistema u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije