Društvo

Šeranić: Specijalna bolnica u Milićima može da ponudi vrhunsku uslugu

Šeranić: Specijalna bolnica u Milićima može da ponudi vrhunsku uslugu
Foto: Srna | Šeranić: Specijalna bolnica u Milićima može da ponudi vrhunsku uslugu

MILIĆI - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posjetio je u Milićima Dom zdravlja "Sveti Nikola", Medicinski centar i Specijalnu bolnicu iz hirurških oblasti i porodilište Kompanije "Boksit", te izrazio zadovoljstvo načinom funkcionisanja tih zdravstvenih ustanova.

"Planirano je da Dom zdravlja u Milićima naredne godine uđe u trezorski sistem poslovanja jer je u posljednjih nekoliko godina bio likvidan i funkcionisao pozitivno", rekao je Šeranić novinarima.

On je dodao da Medicinski centar i Specijalna bolnica iz hirurških oblasti i porodilište Kompanije "Boksit" imaju adekvatan prostor, opremu i kadar koji može da ponudi vrhunsku uslugu, ne samo stanovništvu Milića, nego i šire.

"Drago mi je što sam imao priliku da čujem da niz eminentnih profesora, prvenstveno iz Srbije, dolaze i pružaju usluge ovdje, i što će mladi kadar koji bude ovdje specijalizirao imati priliku da uči od odličnih profesora i doktora", rekao je Šeranić.

On je naveo da su resorno ministarstvo i Fond zdravstva u ovoj godini usmjerili određena sredstva ka povećanju obima prava pacijenata, prije svega sa aspekta uvođenja novih lijekova za oboljele od karcina prostate, dojke i pluća, te proširenju prava u oblasti biološke terapije.

"Fond čini izuzetne napore da sa tog aspekta obezbijedi najasvremeniju terapiju dostupnu samim pacijentima", rekao je Šeranić.

On kaže da su predstavnici Ministarstva razgovarali sa direktorima bolnica, koji su imali obavezu da ukažu kako vide viziju razvoja zdravstvenih ustanova u naredne četiri godine.

"To je potrebno da bismo mogli sistematski kroz ulaganja da obezbijedimo da se razvije kvalitetna usluga shodno kapacitetima bolnica koje u ovom trenutku imaju", rekao je Šeranić.

Ministar Šeranić boravio je u Milićima povodom proslave 60 godina postojanja i uspješnog rada Kompanije "Boksit".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije