Društvo

Pratite nas na Google news

Šeranić: UKC redovno izmiruje obaveze

Šeranić: UKC redovno izmiruje obaveze
Foto: N.N. | Šeranić: UKC redovno izmiruje obaveze
Srna

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci u posljednje dvije godine redovno izmiruje obaveze kada je riječ o porezima i doprinosima, ali da pojedine zdravstvene ustanove imaju akumuliran dug iz prethodnog perioda.

Šeranić je naveo da je riječ o sistemskom problemu i da se o tome razgovaralo sa predstavnicima Ministarstva finansija, da su tražena rješenja, ali da će se vidjeti koje je najoptimalnije.

"Suština je da je to novac Republike, bez obzira da li se išlo u pravcu zaduženja ili traženja nekog drugog rješenja, taj novac će ostati u Srpskoj, jer se ponovo vraća u poreski sistem, u zdravstvo", rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, kada taj novac bude uplaćen, kada se reguliše dug, onda će se opet moćii planirati poboljšanje uslova za stanovnike bilo sa aspekta liječenja ili dijagnostike.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije