Društvo

Šeranić: Uspješan proces vakcinacije u Trebinju

Šeranić: Uspješan proces vakcinacije u Trebinju
Foto: Srna | Šeranić: Uspješan proces vakcinacije u Trebinju

TREBINJE - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da je proces vakcinacije u Trebinju uspješan, da je trebinjski Dom zdravlja među prvima počeo masovniju vakcinaciju, te da će imunizacija u ovoj regiji biti ubrzana kada stigne veća količina vakcina.

Šeranić je rekao novinarima u Trebinju, nakon posjete Domu zdravlja, da je izuzetno zadovoljan onim što je imao priliku da čuje od kolega.

"Ovo je punkt koji je prilagođen za ovu vrstu vakcinacije shodno broju ljudi koji gravitiraju, a svakako da će se sa većom količinom vakcina koje budu stizale prema istočnoj Hercegovini i Trebinju ovaj način vakcinacije moći ubrzati i na širi način organizovati", naveo je šeranić.

Epidemiolog u Domu zdravlja Trebinje Jelena Durić rekla je novinarima da se danas vakcinišu zdravstveni radnici ove ustanove i osobe starije od 65 godine, odnosno one kod kojih je postojala privremena kontraindikacija za vakcinaciju 20. marta kad je trebalo da prime prvu dozu vakcine.

"Time zaokružujemo oko 2.000 vakcinisanih osoba u Trebinju prvom dozom što se tiče Doma zdravlja i 1.650 osoba koje su primile drugu dozu vakcine", navela je Durićeva.

Rukovodilac Regionalnog centra Trebinje Instituta za javno zdravstvo Danijela Jelić rekla je da je vakcinacija u Hercegovini počela 19. februara, te da je ovaj centar bio zadužen za vakcinaciju zdravstvenih radnika iz regije, odnosno radnika domova zdravlja, kao i porodice djece sa posebnim potrebama i lica sa posebnim potrebama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije