Društvo

Šeranić o incidentu u Doboju

Šeranić o incidentu u Doboju
Foto: Arhiva | Šeranić o slučaju u Doboju: Zdravstveni radnici ne smiju biti izloženi napadima i prijetnjama

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić uputio je podršku zdravstvenim radnicima i svim zaposlenima u Domu zdravlja Doboj, nakon nemilog događaja sinoć ispred Službe hitne pomoći ove zdravstvene ustanove, u kojem su bili izloženi neposrednoj opasnosti i stresu, radeći odgovorno svoj posao pružanja zdravstvene zaštite svakom pacijentu kojem je ona potrebna.

Šeranić naglašava da zdravstveni radnici ne smiju, ni na koji način, biti izloženi napadima i prijetnjama i osuđuje svaki čin ugrožavanja njihovih života ili života pacijenata.

"Samo zahvaljujući pribranosti medicinskog osoblja i brzoj reakciji rukovodstva ove zdravstvene ustanove, Služba medicinske pomoći, koja mora u svakom momentu da bude dostupna za građane, nastavila je svoj rad u otežanim okolnostima. Zdravstvene ustanove moraju da budu sigurna mjesta za zaposlene i za sve koji u njih dolaze i dobijaju zdravstvenu zaštitu. Zahvaljujem se svim pripadnicima policijskih službi koji su omogućili da se ovaj incident okonča na siguran način", poručio je Šeranić.

On je naglasio da je uloga zdravstvenih radnika nezamjenjiva jer, svakodnevno i u otežanim uslovima pandemije virusa korona, rade težak i odgovoran posao zbrinjavanja pacijenata i očuvanja njihovog zdravlja.

Podsjećamo, policija u Doboju uhapsila je muškarca inicijala K.D. koji je u sanitetskom vozilu ispred Službe hitne pomoći prijetio da će aktivirati bombu.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije